17 augustus: boottocht Friese Meren

Marprinses

We wagen het erop! Als alles meezit en iedereen is gevaccineerd komt er dit jaar toch een VG-ANWB excursie. We gaan varen in Friesland!

Bestuur en evenementencommissie hebben de knoop doorgehakt. Nadat alle verenigingsactiviteiten ruim een jaar hebben stilgelegen gaan we nu toch een excursie organiseren. We hebben een boot gereserveerd in het Friese Eernewoude op 17 augustus. En bij voldoende belangstelling komt er nog een tweede mogelijkheid op 25 augustus.

En hoe zit dat dan met corona?
De organisatoren gaan ervan uit dat half augustus iedereen in onze leeftijdsgroep zal zijn gevaccineerd. Vaccinatie is ook een strikte voorwaarde om deel te kunnen nemen. Verder is de verwachting dat rond die tijd de corona-maatregelen verder zullen zijn versoepeld. En om iedereen voldoende ruimte te geven mogen er maar 100 passagiers aan boord, in plaats van de op dit schip gebruikelijke 180. Mocht het toch weer helemaal misgaan met de pandemie, dan gaat de excursie uiteraard niet door. We houden ons aan de overheidsmaatregelen. 

Eernewoude en Grouw
De boot vertrekt om 11 uur uit Eernewoude. Terwijl we varen kunnen we genieten van koffie en gebak, daarna een drankje en een uitgebreid lunchbuffet. Tegen 14.30 komen we aan in Grouw, voor een stadswandeling en een rondleiding in de twaalfde-eeuwse kerk. Om 16.00 uur vertrekken we weer naar Eernewoude en smullen  we onderweg van het dessert. Om 17.00 uur gaan we weer van boord.

Uitnodiging komt eraan
Meer wetenswaardigheden over deze excursie lees je in de uitnodiging die je binnenkort ontvangt. Hou je mailbox dus in de gaten. In de uitnodiging staat ook hoe je je kunt aanmelden voor deze boottocht. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.