Een brief van hart tot hart

Aan onze VG-ANWB leden een brief van hart tot hart,
Als een langzame golf bereikte ons het Corona-virus om in een week tijd ons te overspoelen met nooit eerder genomen maatregelen. Maatregelen die voor de één duidelijk en helder zijn, om voor de ander verwarring teweeg te brengen.
U kunt zich wellicht angstig voelen of door opgelegde omstandigheden eenzamer. Doordat er nu minder fysieke contacten zijn bent u soms meer op uzelf aangewezen dan daarvoor. Wij mogen ons in Nederland gelukkig prijzen met een regering die duidelijk met ons op volwassen wijze communiceert. Én een RIVM, dat samen met veel partners tracht adequaat, volgordelijk en tijdig te handelen. Een overheid die ons van de correcte informatie voorziet en die het beleid van alle partijen bepaalt. En van ons een aangepast gedrag.
Regering, ambtelijke diensten, GGD, ziekenhuizen, artsen, verpleegkundigen, thuiszorginstanties, schoonmakers en vele anderen. Iedereen heeft de handen ineengeslagen.
De onderlinge verbondenheid en hulpvaardigheid is in korte tijd gegroeid, Sámen zijn we sterk en kunnen we sterker zijn. Ons huidige vandaag is niet meer ons vertrouwde gisteren.
Wij kunnen de vereniging van voormalig medewerkers ook versterken. Allemaal zijn we zelf of via onze partner door het geel-blauwe logo in het werkzame leven verbonden geweest. En samen hebben we dat geel-blauwe merk sterker gemaakt. Dat deden we zonder dralen en met liefde.
Onze oproep:
Verras eens één iemand met een mailtje of een belletje, om te vragen hoe het gaat. Een gewoon alledaags afleidend praatje of bericht. Via de adressenlijst op de website kunt u mailadressen- en telefoonnummers achterhalen.
Een kleine handeling die u beiden een gelukkiger dag zal bezorgen.
En voor alle vragen die u heeft over de actuele adviezen van het RIVM. Telefoonnummer 0800-1351 is dagelijks van 08.00-22.00 uur bereikbaar.
Onze huidige- en voormalige verbondenheid maakt ons samen sterker!
Sophie van Wijk, kandidaat bestuurslid en Jaap de Wever, vice-voorzitter

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.