ANWB AutoMaatje viert vijfde verjaardag

Gisteren vierde AutoMaatje haar 5-jarig jubileum. In Woerden, een van de twee proeflocaties waar de ANWB in 2015 startte met de vervoersdienst.

Woerden begon in september 2015 met 1 planner, 13 vrijwilligers, 9 deelnemers en 25 ritten per maand. Dat is in 5 jaar gegroeid naar 3 planners, 65 vrijwilligers, 620 deelnemers en 800 ritten per maand. En de groei zit er nog steeds in.

Bloemen van gemeente
Bij de viering gisteren kregen een chauffeur en deelnemer van het eerste uur symbolisch een bos bloemen van de gemeente. Ook de grondlegger van AutoMaatje, oud-ANWB’er Gerard van den Bos, was erbij.

Sociaal netwerk
Uit de verhalen van de aanwezigen bleek waardering voor de ANWB. AutoMaatje verschaft mensen die maatschappelijk in een isolement dreigen te raken niet alleen vervoer, maar versterkt ook hun sociale netwerk.

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.

> Lees meer over AutoMaatje

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.