ANWB Camping van het Jaar 2021

camping
De ANWB heeft tijdens een online evenement de winnaars bekend gemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing. Acht campings vielen in de prijzen. Juist in deze bijzondere tijd, is het winnen van een prijs voor de genomineerde campings een extra opsteker. Tijdens de verkiezing brachten kampeerders massaal hun stem uit op de camping die zij het meest waarderen. In totaal werden bijna 25.000 stemmen uitgebracht.
 
De winnaars van de titel ANWB Camping van het Jaar 2021 zijn:
 
Winnaars in de (nieuwe) categorie De beste kleine camping
In Nederland: Camping De Nesse, Limmen
Over de grens: Camping44, Loro Piceno, Italië
 
Winnaars in de categorie De fijnste gezinscamping
In Nederland: Camping de Paal, Bergeijk
Over de grens: Camping Emporda, L’Estartit, Spanje
 
Winnaars in de categorie De meest gewaardeerde huuraccommodatie
In Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen
Over de grens: Camp Kyllburg, Kyllburg, Duitsland
 
Winnaars in de categorie De mooiste charmecamping
In Nederland: Camping De Helfterkamp, Vaassen
Over de grens: Camping Ranocchio, Piano Porlezza, Italië
 
De campings, in vier categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.
Voor de nieuwe categorie de beste kleine camping vonden kiezers met name de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste aspecten. Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charmecamping speelde de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur.
 
Publieksverkiezing
Al sinds 1987 houdt de ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. Inmiddels is deze verkiezing een echte publieksverkiezing: de campings zijn voor 100% beoordeeld door de Nederlandse campinggast.
 
Kijk voor meer informatie op anwb.nl/kamperen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.