ANWB gaat verhuizen

ANWB nieuw gebouw

De kogel is door de kerk: de ANWB verlaat de Wassenaarseweg en kiest voor een nieuw pand op de locatie van het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag.

Artist impression van het toekomstige ANWB-hoofdkantoor.

In Strategie 2030 staat beschreven wat voor soort organisatie de ANWB wil zijn: wendbaar, vernieuwend en snel acterend. Deze ambities hebben impact op onze manier van werken, samenwerken, reizen, onze werkplek en op de werkomgeving, die daarop moet aansluiten.

Verbouwen of verhuizen
Het huidige kantoor aan de Wassenaarseweg is in de loop der jaren te groot geworden en kent achterstallig onderhoud. Opknappen biedt weliswaar goede mogelijkheden om de werkomgeving te moderniseren, echter is dat een intensief en langdurig proces wat ook een grote financiële investering vraagt. En dan nog is het complex moeilijk te verduurzamen en blijft de bereikbaarheid met openbaar vervoer een manco. Al met al is verbouwen dus geen duurzame investering.

Echt ANWB-gebouw
De afgelopen maanden zijn drie andere locaties nader onderzocht. De directie en raad van commissarissen hebben nu de voorkeur uitgesproken voor de locatie van het Koninklijk Conservatorium. Hier kan de ANWB een eigen gebouw neerzetten, dichtbij het centrum van Den Haag en midden tussen de stations Den Haag Centraal en Laan van NOI. De afweging die heeft geleid tot deze beslissing is enerzijds financieel, maar ook gebaseerd op criteria als duurzaamheid, bereikbaarheid, flexibiliteit en uitstraling.

Ontmoeting centraal
Het nieuwe gebouw wordt een inspirerende, herkenbare en gastvrije kantooromgeving die verbinding, samenwerking en innovatie stimuleert. Waar je een werkplek kiest, die past bij wat je op dat moment moet doen en die je daarin optimaal faciliteert. Een plek die met trots de verschillende bedrijfsonderdelen laat zien en waar collega’s, leden en samenwerkingspartners elkaar kunnen ontmoeten. Dit geldt niet alleen voor de huidige bewoners van het Haagse kantoor, maar ook voor de collega’s van ANWB Reizen die vanuit Hoofddorp overkomen en voor collega’s van andere ANWB-locaties en -onderdelen.

Volgende stappen
Nu de raad van commissarissen het directiebesluit heeft goedgekeurd en de ondernemingsraad – die al vanaf het begin is aangesloten – haar advies heeft afgegeven over de verhuizing, kunnen de gesprekken opgestart worden met de gemeente Den Haag en met de projectontwikkelaar die het gebouw gaat realiseren. Ook is de verkoop van de Wassenaarseweg opgestart, waar door het vertrek van de ANWB meer woningbouw mogelijk is.

ANWB gebouw
Het ANWB hoofdkantoor, gefotografeerd kort na de opening in de jaren 60.

Beoogde locatie van het nieuwe gebouw, waar nu nog het Koninklijk Conservatorium is gevestigd.
Dat verhuist volgend jaar naar het Spui.

Eén reactie

  1. Mooie plannen van de ANWB. Jammer dat het huidige monumentale gebouw voor de toekomst verloren gaat! De meesten van ons zijn in dit gebouw gestart met hun loopbaan bij de ANWB.

Reacties zijn gesloten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.