Bewegwijzering groot in de krant

De Telegraaf publiceerde donderdag een paginagroot artikel over bewegwijzering, met daarin een belangrijk aandeel van de ANWB.
Op verreweg de meeste borden langs de weg prijkt nog altijd de naam ANWB. Vandaar ruime aandacht voor de ANWB in het krantenartikel over 125 jaar bewegwijzering.
Ook nu veel automobilisten blindvaren op hun navigatiesysteem, zijn wegwijzers onmisbaar. Sabine Kern, directeur van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd), voorziet nog lang geen eind van de bewegwijzering. “Miljoenen mensen rijden nog op de borden.”
Naam ANWB op de borden
De NBd is onderdeel van Rijkswaterstaat en nam in 2013 de bewegwijzering over van de ANWB. Vandaar dat de naam ANWB nog prominent aanwezig is op de borden. De geschiedenis van de bewegwijzering beslaat 125 jaar, waarvan 120 jaar onder hoede van de ANWB. “De eerste, houten wegwijzers werden al snel vervangen door stalen exemplaren, omdat ze als brandhout in kachels belandden”, zo vertelt ANWB-historicus Hans Buiter in De Telegraaf.
Eropuit zet traditie voort
De rol van de ANWB als bordenmaker leeft overigens voort. De afdeling Eropuit maakt de bruine streekinformatieborden langs de A- en N-wegen, de toeristische informatieborden op monumenten en bezienswaardigheden en de schildjes voor beschermde monumenten.
Paddenstoel geliefd
Een geliefde relikwie is de paddenstoel. De VVV van Terschelling veilde ze onlangs voor een goed doel en haalde biedingen binnen tot duizenden euro’s. Hans Buiter verklaart in de krant waarom: “Het is een van de mooiste designs van de twintigste eeuw.”
> Bewegwijzering – Telegraaf (pdf)

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.