Boek over de geschiedenis van kamperen

Naar Buiten

Vandaag verschijnt het boek ‘Naar Buiten. Een geschiedenis van Nederlanders en kamperen’, geschreven door verenigingshistoricus Hans Buiter.

“Een onfris zwerversbestaan voor heel bijzondere mensen”, zo beschreef De Kampioen kamperen meer dan 100 jaar geleden. Vandaag verschijnt bij de ANWB het boek ‘Naar Buiten. Een geschiedenis van Nederlanders en kamperen’, geschreven door verenigingshistoricus Hans Buiter.

De eerste kampeerders waren echte avonturiers. Ze zetten hun tentjes neer op stranden, in bossen en bij boeren. Dat werd vanaf de jaren 30 aan banden gelegd. Toch werd kamperen, ondanks de weerstand in het begin, razend populair. In de jaren 50 en 60 werd het zelfs de meest populaire manier om op vakantie te gaan, onder meer dankzij de doorbraak van de bungalowtent, later gevolgd door het succes van de caravan.

In eigen land
Voor ‘Naar Buiten’ vond verenigingshistoricus Hans Buiter in de archieven van de ANWB en andere organisaties oude tijdschriften, handboeken, correspondentie en niet eerder gepubliceerde foto’s. Het boek – vanaf nu te koop voor € 22,99 in onder andere de ANWB-winkels – is geïllustreerd met veel (historisch) beeldmateriaal. Televisiemaakster Floortje Dessing schreef het voorwoord.

Het boek is te koop in de ANWB (web-)winkel en kost € 21,99 (ledenprijs)

> Naar Buiten bestellen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.