Eerste 19 ANWB-winkels gaan weer open

De eerste 19 ANWB-winkels gingen maandag 20 april weer open. Op dinsdag 28 april volgen de overige 60. Bij de start nog zonder koopzondag, ‘laatste half uurtje’ en koopavonden.
Medewerkers en bezoekers beschermen
Retail heeft veiligheidsmaatregelen genomen om de medewerkers en de bezoekers te beschermen tegen coronabesmetting. De heropening gebeurt gefaseerd om te bezien of de veiligheidsmaatregelen het beoogde effect hebben. Doordat corona in het zuiden van het land het hardst heeft toegeslagen, gaan de winkels in Brabant en Limburg pas in de tweede fase open.
Koopzondag en koopavond
In eerste instantie draaien de winkels nog geen koopzondag, koopavond en laatste half uurtje. Commercieel Manager Daan Coret: “Per regio gaan we kijken wanneer we daarmee beginnen. Overige retailbedrijven openen hun winkels ook weer, maar wellicht zijn er straten met nog te weinig winkelend publiek. Daar zullen we de extra openingsuren pas weer invoeren als de omstandigheden dat toelaten.”
Bloedend hart
Vier weken sluiten heeft Daan Coret ervaren als ‘onwerkelijk’. “Mijn retailhart bloedde, maar het is een goede keuze geweest. En een eigen keuze, want het RIVM heeft geen richtlijn gegeven voor winkelsluiting.”

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.