Laatste prikbord actie het “Van Eesteren museum” opnieuw een succes

Door Bas Braad

VG ANWB leden hebben een geweldige middag in Amsterdam achter de rug bij Van Eesteren Museum onder leiding van de briljante, leuke en deskundige Hans van der Schaaf. Ooit eerste museumdirecteur maar vooral heel veel kennis.

Het museum is eigenlijk buiten en verhaalt over de ontwikkeling van een groot stadsdeel van Amsterdam. Bedacht door Cornelis van Eesteren.

Heel veel geleerd en gezien. Samen met ANWB-collega’s een wandeling door de wijk gemaakt en ook een woning nog geheel ingericht in de jaren 50 stijl (onderdeel van het museum) bezocht.  Veel herkenning van vroeger.

De inrichting moest gelden onder het regime van “Goed Wonen”. Iets waarbij ik spontaan zou rebelleren maar dat terzijde.

Een echte aanrader om ook een keer te doen en dan hopen een net zo enthousiaste gids te krijgen.

De omgeving bleek ook een verzetshelden buurt. Met mooie borden hadden ze de bijdragen van de verzetsstrijders weergegeven. Het standbeeld in dit stadsdeel mocht geen bekende Amsterdammer zijn maar juist een arbeider uit de wijk die meegeholpen had aan de bouw van het stadsdeel.

Mocht dit je inspireren om ook een keer iets te organiseren voor je collega’s van de VG-ANWB neem dan contact op met Bas Braad (sabraad@sabas.nl) en zorgen we samen voor een nieuwe activiteit.

Wil je ook een keer meedoen aan deze leuk nieuwe activiteit hou dan de Buitenband in de gaten die begin april verschijnt en loop bijvoorbeeld mee met Marijke Tuurenhout die je als gids alles over Delft vertelt of ga met mij op stap op de Tenellaplas in Rockanje en volg de workshop ‘Beter leren fotograferen in de natuur’.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.