Nieuw voertuig voor jarige Wegenwacht

WW ID 4

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan introduceert de Wegenwacht het nieuwste Wegenwachtvoertuig: de elektrische Volkswagen ID 4. De auto is uitgerust met een aanhanger die voorzien is van een speciaal ontwikkelde mobiele acculader.

Zo kan de Wegenwacht langs de weg stilgevallen elektrische auto’s snel bijladen. De lader levert binnen een kwartier voldoende stroom voor een actieradius van zo’n 10 kilometer. Dat is handig, want dan kun je met je auto in de meeste gevallen tot de volgende laadpaal rijden. Er bestond al een Wegenwachtvoertuig met zoiets aan boord, maar dan moest het gereedschap dat nodig is voor het oplossen van andere problemen plaats maken. Het voordeel van de nieuwe aanhanger is dat deze gewoonweg achter een bestaande Wegenwachtauto kan worden gehangen.

Leuk detail: tijdens de lockdown heeft een collega dit gewoon helemaal zelf ontwikkeld in zijn garage.

Media
Het nieuwste Wegenwachtvoertuig is op 15 april gepresenteerd aan de media. Dat gebeurde bij het wegenwachtstation aan de Maroastraat in Amsterdam. Omroep West maakte een videoreportage over de 75-jarige Wegenwacht. Daarin komt WW-directeur Rian Vreeburg aan het woord. En wegenwacht André Buzing vertelt waarom hij al 23 jaar met plezier aan het werk is bij de jubilerende organisatie.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.