Onderweg app 3 miljoen keer gedownload

De ANWB Onderweg app gaat vandaag door de grens van 3 miljoen downloads. In 2019 werd de app ruim 22 miljoen keer gebruikt.
In alle verschillende verschijningsvormen die de app sinds de start in 2012 heeft gehad, bleef de kern altijd hetzelfde: het is de reishulp-app voor verkeer, parkeren en tanken, vooral voor ANWB-leden.
2019: 22 miljoen keer gebruikt
De app is de meest gedownloade tank-app in Nederland. Bij parkeren de tweede, na Parkmobile, en ook voor verkeersinformatie staat de app in de top 3. Strategisch marketeer Mark de Bruin: “In 2019 gebruikten 1,2 miljoen gebruikers de app samen ruim 22 miljoen keer. In de eerste maanden van 2020 al bijna 600.000 gebruikers bijna 4 miljoen keer, dus de start van dit jaar is veelbelovend.”
82 miljoen euro parkeerbelasting
De Onderweg app bestaat sinds 2012 en in 2013 werd mobiel parkeren toegevoegd, waarmee leden voor de werkelijke parkeertijd betalen. “Deze e-commercedienst maakte een nieuw verdienmodel mogelijk”, legt Mark uit. Meer dan 625.000 gebruikers hebben samen inmiddels al miljoenen keren hun parkeeractie betaald. Samen zijn ze goed voor 82 miljoen aan parkeerbelasting.
Nieuwe functionaliteiten
Qua innovaties werkt het team van de Onderweg app inmiddels aan de functie ‘parkeeradvies’, waarmee de app een heuse parkeerzoekmachine wordt. Daarnaast wordt gewerkt aan de integratie van laadpalen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.