Pensioenfonds ANWB

Algemeen
Door de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB en de leden van zijn personeel is op 1 december 1931 een vereniging opgericht onder de naam “Het pensioenfonds voor het personeel van de ANWB”. Op 1 januari 2007 is de vereniging omgevormd tot de Stichting “Pensioenfonds ANWB”.

Gepubliceerd op 31-12-2019
Uw pensioen is verhuisd van pensioenfonds ANWB naar De Nationale APF. Vanaf 1 januari 2020 is De Nationale APF uw nieuwe pensioenfonds. Daar kunt u met al uw pensioenvragen terecht.

Dit zijn de nieuwe contactgegevens:

Pensioenadministratie via AZL
De pensioenadministratie van ons pensioenfonds was uitbesteed aan uitvoeringsorganisatie AZL. AZL zorgde onder meer voor het uitbetalen van de pensioenen, de communicatie, zoals de website van Pensioenfonds ANWB, het Uniform Pensioenoverzicht en het samenstellen van de jaarrekening.

De contactgegevens van AZL zijn:

  • Helpdesk: 088-1163022
  • E-mail: pf-anwb@azl.eu

Als u denkt dat de VG-ANWB in het kader van de pensioenen een onderwerp aan de orde zou moeten stellen kunt u dit melden bij ons Bestuur via het Contactformulier. Vergeet niet het vakje Bestuur aan te vinken.

Archief pensioenpraat
Alle artikelen over het pensioen kunt u vinden in het archief van de Buitenband op deze website. Daar kunt u een keuze maken, welke Buitenband-aflevering u wilt lezen. In het menu is dit te vinden onder “Buitenband => Archief“. Onder menukeuze “Buitenband => Artikelen” kunt u ook het boekje Pensioenpraat van Marlène Philippus over dit onderwerp raadplegen. (inlogggen vereist).