Reisbedrijven verder onder ANWB-naam

De collega’s van ANWB Reizen zijn bijgepraat over de verdere invulling van de nieuwe strategie Samen Reizen, die in maart werd gepresenteerd. Onderdeel daarvan is dat de merknamen FOX en Pharos verdwijnen en dat het reisaanbod straks onder ANWB-label wordt aangeboden.
Zoals in het voorjaar al aangekondigd, worden FOX, Pharos, Ledenreizen en Kampeerreizen per 1 januari gebundeld in ANWB Reizen Beheer BV. Wat nu is gepresenteerd, is dat het reisaanbod niet verandert, maar op termijn onder ANWB-label wordt aangeboden. Dat betekent dat de merknamen FOX en Pharos gaan verdwijnen. Dat gebeurt niet direct, want alle reeds geboekte reizen en nog te boeken reizen voor 2020 worden gewoon onder de huidige merknamen uitgevoerd. Travelhome, SNP en ANWB Golf blijven zelfstandig en blijven dus ook onder eigen naam actief.
Meer voordeel voor leden
“Met de samenvoeging van de verschillende labels wil de ANWB voortborduren op het succes van ANWB Ledenreizen”, legde Pharos-directeur en ‘kwartiermaker’ Karianne van Rongen uit aan de collega’s in Hoofddorp en – via een videoverbinding – op de andere Reizen-locaties. “Door fors te investeren, onder meer in technologische aanpassingen in de boekingssystemen, worden de voordelen voor leden in de toekomst uitgebreid. Met een gepersonaliseerd aanbod, meer keuzevrijheid en extra belevenissen zorgen we voor meer relevantie. We verwachten de komende jaren meer leden te kunnen bedienen, wat leidt tot een significante omzetgroei en stabiele winstontwikkeling die nodig zijn voor continuïteit.”
Geen gevolgen voor werkgelegenheid
Het streven is om alle circa 350 medewerkers van de reisbedrijven ook binnen de nieuwe organisatie te kunnen plaatsen. De komende tijd wordt de precieze organisatiestructuur verder uitgewerkt. De medezeggenschap van ANWB Reizen is hier sinds de start van de strategievorming bij betrokken.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.