Run op routekaarten blijft nog uit

De jaarlijkse run op de gratis routekaarten blijft voorlopig uit, nu de ANWB-winkels wegens corona zijn gesloten. Via de webshop vinden de kaarten hun weg naar de leden.
Vlak nadat de routekaarten van de pers kwamen in de drukkerij in Noord-Italië, sloeg het coronavirus daar hard toe. Omwille van de veiligheid, vermeden de chauffeurs contact met de drukkerijmedewerkers en kon de lading vertrekken naar Nederland. Via Zwitserland en Frankrijk, omdat Oostenrijk inmiddels de grenzen had gesloten. De volledige oplage van 1,2 miljoen kaarten ligt voorlopig opgeslagen in het distributiecentrum in Harderwijk.
Verspreiding via de webshop
Mondjesmaat vinden de gratis kaarten via de webshop hun weg naar de leden. Een inhaalslag komt misschien komende zomer. Josje Majoor van ANWB Experts: “Gewoonlijk gaan in april al veel kaarten de winkels uit. Nu die dicht zijn en leden hun vakanties verschuiven, kunnen zij de kaarten later alsnog ophalen in de winkels.” Digitaal aanbieden is geen alternatief. Daarvoor zijn de kaarten te gedetailleerd en de bestanden te zwaar.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.