Van der Sar deelt fietshelmen uit met ANWB

Fietshelmen

In de stromende regen is in Amsterdam het project ‘Veilig fietsen naar school’, van de Edwin van der Sar Foundation en de ANWB, officieel afgetrapt. Op het schoolplein van basisschool De Blauwe Lijn in Amsterdam Zuidoost deelden Edwin en Annemarie van der Sar en ANWB-directeur Marga de Jager vandaag de eerste fietshelmen uit aan kinderen in de leeftijd van 6, 7 en 8 jaar. 

Letsel terugdringen
Het project ‘Veilig fietsen naar school’ is bedoeld om het stijgende aantal verkeersslachtoffers op de fiets een halt toe te roepen en zeker het aantal jonge verkeersslachtoffers met hoofd- en hersenletsel terug te dringen. Vorig schooljaar zijn er al 14.000 fietshelmen uitgedeeld op basisscholen in Gelderland en Overijssel. Met de start van dit nieuwe schooljaar worden ook de eerste basisscholen in Noord-Holland aangedaan. De fietshelmen worden verdeeld tijdens de verkeerslessen van Streetwise, waarbij kinderen hun helm kunnen personaliseren met verschillende ‘sleeves’. 

Over de Foundation
Edwin van der Sar’s vrouw Annemarie kreeg in 2009 een hersenbloeding, wat aanleiding was tot oprichting van de Foundation. Die zet zich nu door projecten op gebied van revalidatie, participatie en preventie in voor mensen met hersenletsel. Daarnaast zetten de Foundation-ambassadeurs zich in om het positieve imago van een helm te verbeteren.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.