Veilig Rijden Autoverzekering levert 75% van bestuurders premiekorting op

De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering levert driekwart van de verzekerden premiekorting op. ANWB Verzekeren verdient dat terug met een lagere schadelast.
Bestuurders met de Veilig Rijden Autoverzekering maken minder brokken dan mensen met een ‘gewone’ autoverzekering. Dat blijkt uit gegevens van de ANWB Veilig Rijden Verzekering.
Onderdeel van de Veilig Rijden Verzekering is een app die de rijstijl registreert aan de hand rem- en bochtengedrag, snelheid en acceleratie. Elke tien dagen krijgt de verzekerde inzicht in zijn rijgedrag via de app. Ook geeft de ANWB tips om veiliger te rijden.
Premiekorting als stimulans
Na het afsluiten van de verzekering, verbetert het rijgedrag, maar dat zakt na een poosje in. Zodra klanten merken dat daardoor de premiekorting afneemt, herstelt het rijgedrag zich weer.
Minder schade
Elk kwartaal bepaalt het rijgedrag of een verzekerde extra korting krijgt of een deel van de korting moet inleveren. De korting wordt gecompenseerd door minder schade. Inmiddels rijden 50.000 bestuurders met de Veilig Rijden Autoverzekering. Veiliger rijgedrag levert 75% van hen premiekorting op. Daarentegen ontving 1,5% een waarschuwing voor gevaarlijk rijden.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.