Wijziging van de datum en de bestemming excursie najaar 2023

Er gaat een X door het voorgenomen E-bike-evenement op 22 september 2023, maar … niet getreurd,  op woensdag 13 september wacht Hoorn op ons.  

Zet deze datum alvast in uw agenda. In juni ontvangt u het volledige programma en start de inschrijving.

Weet u het nog? In het Winternummer 2022 van de Buitenband kondigden we met veel enthousiasme een e-bike-dag aan in de fietstesthal De Fietser te Ede. Helaas, er is een organisatorische spaak in de wielen gestoken. Aan teveel van onze wensen kon De Fietser niet voldoen. Reden voor ons om er vanaf te zien. Het alternatief is Hoorn geworden. 

Wat gaan we doen? Wandelen en nostalgie zijn de twee pijlers van deze dag. 

Stadswandeling Hoorn

Met ervaren stadsgidsen Hoorn beter leren kennen. Hoorn ontstond vermoedelijk omstreeks het jaar 1300 en kwam door de gunstige ligging aan de ‘Zuyder Zee’, het huidige IJsselmeer, tot bloei.

De havenstad ontwikkelde zich tot een belangrijke plaats van internationale allure met als absolute bloeitijd de zogenoemde Gouden Eeuw. Statige koopmans- en pakhuizen vormen de stille getuigen van een letterlijke en figuurlijke rijke geschiedenis van Hoorn.

Veel vanuit die tijd valt er te bewonderen.

 

 

 

Bezoek aan het Museum van de 20e eeuw

Een bezoek aan dit museum is ‘duimzuigen voor volwassenen’ oftewel  nostalgie. 

 Als u door dit museum loopt dan keert u terug naar verschillende decennia van de vorige eeuw. Zo leuk om doorheen te struinen.

Daar zijn ze dan ineens: de bekende oranje emaillen potten en pannen, het constructiespeelgoed van Meccano, de eerste spelcomputer, de oranjebruin ingerichte huiskamer. We zullen die dag heel vaak horen: Ach kijk nou, wij hadden vroeger ook zo’n ………! Wordt ter plaatse vanzelf ingevuld, want het is een feest van de herkenning!

Daarnaast heeft het museum een tijdelijke expositie over 90 jaar Lego. 

 

Afsluiting van de dag  

Moeten we nog wat zeggen? 

 

Ellen Hofman & Jacques van ’t Riet

Activiteitencommissie

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.