Zomerbandentest ANWB 2022

ANWB bandentest

Er voor aanschaf een proefrit mee maken is niet mogelijk. Vandaar dat de ANWB samen met internationale partners weer een zomerbandentest heeft gehouden. Goed nieuws: geen band scoort slecht en fabrikanten spannen zich in om de milieubelasting te verminderen.

Het testteam heeft de banden beoordeeld op grip bij nat en droog wegdek, gedrag bij plotseling remmen en uitwijken, slijtvastheid, effect op brandstofverbruik en lawaai. Geen van de geteste banden komt op een van de aspecten als slecht uit de bus. Wel zijn er banden die op bepaalde punten heel goed scoren en andere minder goed. Op basis daarvan kan de consument zijn keuze bepalen. Een automobilist die 5.000 km per jaar aflegt, zal bijvoorbeeld niet zo veel nadruk leggen op slijtvastheid, maar wellicht wel op milieueffect en lawaai.

Milieubelasting verminderen
Een nieuwe trend in bandenland is de vermindering van de milieubelasting. Die wordt vooral veroorzaakt door rubberdeeltjes bij slijtage. In de EU komt jaarlijks 500.000 ton terecht in het milieu. Fabrikanten spannen zich in om dat omlaag te brengen, door minder profieldiepte toe te passen. Een bandentest is essentieel om te beoordelen welk effect dat heeft op de levensduur en prestaties op nat wegdek.
Op anwb.nl vind je volledige testuitslagen.

https://www.anwb.nl/auto/tests-en-specificaties/bandentests/zomerbandentest/2022

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.