Zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering ANWB
Gepensioneerde medewerkers van de ANWB en hun nabestaanden hebben de mogelijkheid om deel te (blijven) nemen aan de collectieve zorgverzekering die de ANWB heeft afgesloten. Als deelnemer aan een collectieve zorgverzekering profiteer je van de met de verzekeraar overeengekomen collectieve kortingen. Je kunt je verzekeren via Aevitae. Aevitae voert als volmachtkantoor de verzekering uit voor de verzekeraar EUCARE.

Zorg

Aevitae
De collectieve verzekering via Aevitae biedt drie keuzes in de basisverzekering:

  • Natura
  • Restitutie
  • Natura Select


Premies 2024
Op de website van Aevitae staat een speciale pagina voor de ANWB gepensioneerden en nabestaanden. Daar vind je de premies van 2024 voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. De premies zijn inclusief de daarbij behorende collectiviteitskorting. Vanaf 2023 is het vanuit de Overheid niet meer mogelijk voor verzekeraars om collectiviteitskorting voor de basisverzekering  te geven. Collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen is echter nog wel mogelijk. Deze kortingen worden gecontinueerd. Op aanvullende verzekeringen wordt een korting verleend van 15% en specifiek op tandartsverzekeringen 12,5%.

Aevitae heeft speciaal voor de VG-ANWB een document opgesteld waarin o.a. de premies en de polissen zijn opgenomen.

> Klik hier voor de  ANWB collectieve zorgverzekering 2024

Aanbod
Bekijk de verzekeringsonderdelen en premies voor gepensioneerde medewerkers en nabestaanden op de website van Aevitae.

Let op:

Als je een individuele polis hebt bij een andere verzekeraar, maar dit is niet een collectieve zorgverzekering, zal in principe het jaar moeten worden uitgediend en is overstappen naar de collectieve verzekering van de ANWB pas mogelijk per 1 januari van het volgende jaar.

Deelnemers aan de collectieve zorgverzekering van de ANWB betalen de premie rechtstreeks aan de zorgverzekeraar. Premiekorting voor het hele gezin.

  • Kinderen onder de 18 premievrij
  • Geen zorgplafond
  • Gespreid betalen van het eigen risico
  • Eenvoudig online of via de app declareren


Gezinsleden
Alle verzekerden van een gezin staan op één polis. De gezinsleden hebben hetzelfde polisnummer. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de gezinspolis. Als jij en je partner niet dezelfde aanvullende verzekering hebben, kan het zinvol zijn om de aanvullende verzekering voor de kinderen te wijzigen naar de meest uitgebreide aanvullende verzekering van jou of je partner. Dit doe je eenvoudig via Mijn Aevitae.  

Opzegging
Beëindiging van de verzekering of bepaalde onderdelen daarvan, is mogelijk per 1 januari van het komende jaar. Je dient de opzegging zelf aan Aevitae door te geven.

Liever persoonlijk advies?
Aevitae staat voor je klaar om je te helpen. Maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 088 – 35 35 763.

Andere aanbieders
Kijk ook eens bij andere zorgverzekeraars, die zelfs zonder collectiviteitskorting aantrekkelijk kunnen zijn. Op vergelijkingssites zijn alle mogelijke zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, zoals op www.consumentenbond.nlwww.zorgkiezer.nl of anderen. Een aantal voert het Keurmerk Objectief Vergelijken, dat onafhankelijkheid moet waarborgen.
Kom je er niet uit, neem dan contact op met de helpdesk.

  • Aevitae: 088-353 5763
  • Consumentenbond: 070-445 4545
  • Zorgkiezer: 020-261 1600


Voor veelgestelde vragen over zorgverzekeringen:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord