Kortingen

Korting op personeelsverzekeringen

Gewijzigd per 2016

De collectiviteitskorting (25%) en personeelskorting (6%) op verzekeringsproducten voor medewerkers van de ANWB en dochterbedrijven veranderen per 1 januari 2016. Daarnaast vervalt de ledenkorting (5%). Er wordt uiteindelijk nog slechts één kortingspercentage gegeven. Verder worden vanaf 1 januari de reguliere poliskosten in rekening gebracht. De wijzigingen gaan in per prolongatiedatum. Aanleiding zijn veranderende belastingregels rond de Werkkostenregeling.

Unigarant- en ANWB-producten

De Unigarant-verzekeringsproducten van medewerkers gaan over naar ANWB-producten. Dit kan gevolgen hebben voor dekking en de hoogte van de premie. Over deze verschillen krijg je tegen de prolongatiedatum van je verzekering meer informatie. Heb je tussentijds vragen, dan kun je deze richten aan personeel@unigarant.nl. Zelf hoef je geen actie te ondernemen. Het oversluiten van de verzekering zal eenmalig zonder poliskosten worden aangeboden.

Kortingstabel

Kortingstabel

Korting op reizen

De voorwaarden

 • De korting op ANWB-reizen bedraagt 10% met een maximum van €100,- per boeking.
 • Korting op reizen wordt alleen gegeven als de boeking rechtstreeks, via internet, gedaan is bij een van de ANWB-reisdochters.
 • Om korting te kunnen ontvangen is degene die de reis boekt:
  – in dienst van de ANWB of een van de ANWB-dochterbedrijven, én in dienst op de vertrekdatum van de geboekte reis,
  – of gepensioneerde, vutter, deelnemer aan stamrechtregeling of nabestaande.
 • De korting wordt gegeven aan de rechthebbenden in het reisgezelschap, dat zijn (ongewijzigd):
  – medewerkers van de ANWB en alle dochterbedrijven met een arbeidsovereenkomst van minimaal 1 jaar;
  – gepensioneerden, vutters, deelnemers aan de stamrechtregeling en nabestaanden (tot 3 jaar na overlijden partner).
  – partner en inwonende kinderen tot 20 jaar van rechthebbende personen.
 • Degene die de reis boekt, hoeft zelf geen deelnemer aan de reis te zijn.

Voorbeelden

 • Een ANWB-medewerker of gepensioneerde kan een reis boeken voor zijn vrouw en kind en vriend(in) van het kind (Er zijn dan 2 rechthebbenden, mits het kind nog thuis woont en jonger is dan 20 jaar) terwijl hij zelf niet meegaat.
 • Een dochter kan de boeking doen voor haar vader, die rechthebbende is maar geen internetverbinding heeft. In dit geval tikt zij de gegevens voor hem in op haar pc. Haar vader is dan deelnemer en rechthebbende. Als moeder ook meegaat, zijn er dus twee rechthebbenden.

Korting aanvragen

Het declaratieformulier “Korting reizen” moet u downloaden, invullen en opsturen naar de reisorganisatie waar u heeft aangevraagd/geboekt.

Het formulier kunt u downloaden door op de rode knop te klikken (inloggen vereist).