Rijcoaches gezocht!

Aan de slag als rijcoach?

Met pensioen, maar nog géén zin in een rustig bestaan? ANWB Rijopleiding is op zoek naar senioren met levenservaring die aan de slag willen als Rijcoach. Wil je een aantal dagen per week (betaald) actief blijven met verkeersveiligheid en auto’s? Bij deze ANWB-dochter zijn volop vacatures, overal in Nederland. Leden van de VG-ANWB worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.
ANWB Rijopleiding
anwb rijopleiding

De grootste rijopleider van Nederland

ANWB Rijopleiding, een 100% dochter van de ANWB, is met meer dan 50 landelijk verspreide vestigingen en meer dan 300 instructeurs de grootste franchise organisatie voor rijopleidingen en rijvaardigheidstrainingen in Nederland. Met een compleet pakket voor elk rijbewijs en veel aandacht voor opleidingen op het gebied van rijzekerheid, onderscheidt ANWB Rijopleiding zich nadrukkelijk binnen de branche. Wil jij graag leerlingen plezierig, veilig en professioneel op weg helpen en werken voor de grootste rijopleider van Nederland? Dat kan, óók als je al gepensioneerd bent.

Wat ga je doen als Rijcoach?

Je treedt op als eerste aanspreekpunt voor leerlingen en je bent een ambassadeur voor ANWB Rijopleiding.

Als rijcoach ben je voornamelijk bezig met het geven van rijlessen. Dat kan zijn voor het autorijbewijs, maar ook voor andere rijbewijs categorieën zoals bijvoorbeeld de motor, aanhangwagen/caravan, brommer, automaat of rijzekerheidstrainingen.

Je bent verantwoordelijk voor het plannen en begeleiden van leerlingen in de voorbereiding op het examen, je treedt op als eerste aanspreekpunt voor leerlingen en je bent een ambassadeur voor ANWB Rijopleiding. Dat wil zeggen dat je werkt met lesmateriaal van deze formule, om leerlingen op kwalitatief hoog niveau en gestructureerd op te leiden. 

Verder kun en wil jij zelfstandig goede lesadviezen geven en de nodige vervolglessen ook verkopen aan leerlingen. Natuurlijk werk je gedisciplineerd, en houd je de vorderingen en planningen van leerlingen goed bij. Wij vinden het belangrijk dat je enthousiast bent over je vak, graag werkt met meestal jonge leerlingen en het leuk vindt om op prettige wijze met andere rijcoaches samen te werken.

Wat neem je mee?

  • Je bent in het bezit van een geldig WRM bevoegdheidscertificaat (zie opleiding hieronder)
  • Je bent in staat om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen
  • Je bent flexibel en bereid om in de avonduren en op zaterdag te werken
  • Je bent representatief, omdat je een verzorgde uitstraling belangrijk vindt voor je leerlingen
  • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal
  • Je werkt resultaatgericht, wat ook blijkt uit je slagingspercentage dat bovengemiddeld is
  • MBO denk- en werkniveau

Wat wij je willen bieden

  • Boeiend werk in een professionele omgeving waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen
  • Werken bij een rijschool met de merknaam ANWB, waarbij we in je willen investeren door middel van opleidingen en trainingen zodat jij de ruimte krijgt je nog verder te ontwikkelen
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
ANWB Rijopleiding

Opleiding voor je instructeursbewijs

Om rijles te mogen geven, moet je in het bezit zijn van een instructeursbewijs: het zogeheten WRM-certificaat. De opleiding tot rijinstructeur geven wij momenteel op sommige ANWB Rijopleiding vestigingen, maar we maken ook gebruik van landelijke opleidingsinstituten. Afhankelijk van welke rijschool het betreft en waar in het land de kandidaat vandaan komt, zijn er dus meerdere opleidingsmogelijkheden.
Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom nodigen we je bij de start graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek op het opleidingscentrum. Tijdens dit gesprek hebben we ook het studiemateriaal voor je klaarliggen, zodat je kunt zien wat het inhoudt en waaruit dit bestaat. Mocht je meteen enthousiast zijn geworden, dan kun je het lesmateriaal meteen meenemen en direct starten met je opleiding. De opleiding duurt (theorie + praktijk) ongeveer 6 maanden en kost ongeveer € 5500. Het is mogelijk door middel van een studieovereenkomst inclusief baangarantie de kosten voor de opleiding vergoed te krijgen door de rijschool, afhankelijk van wat je met elkaar hierover afspreekt. 

ANWB Rijopleiding

Het is mogelijk door middel van een studieovereenkomst inclusief baangarantie de kosten voor de opleiding vergoed te krijgen.

In drie fasen naar het WRM-certificaat

Fase 1: vaardigheden
In de eerste fase draait het om de vaardigheid als instructeur rondom verkeersdeelname. Bij het theoretische gedeelte van deze fase komen onderwerpen als wet- en regelgeving, RVV, veiligheid, verkeerstaak en rijprocedures aan bod. Het praktijkgedeelte draait om de eigen rijvaardigheid. Je sluit deze fase af met een theorie-examen dat wordt afgenomen door het IBKI.

ANWB Rijopleiding

Fase 2: lesvoorbereiding en lesgeven
De tweede fase draait om onderwijskunde. Je leert lessen voor te bereiden, te plannen en uit te voeren. Deze fase wordt afgesloten door twee theorie-examens van het IBKI.

Fase 3: stage
Fase 3 is een verplichte stage van 40 uur. Van die 40 uur kijk je vijf uur mee tijdens de rijlessen. De andere 35 uur geef je zelf les. De derde fase sluit je af met een praktijkexamen afgenomen door IBKI.

ANWB Rijopleiding en Corona

mondkapjeOm de rijlessen voor leerling en instructeur veilig te laten verlopen worden alle noodzakelijke richtlijnen in acht genomen. 

Voor aanvang van de les wordt de auto gelucht en gedesinfecteerd. Ook is er een gezondheidscheck door middel van een vraaggesprek. In de lesauto is het dragen van een mondkapje verplicht voor leerling en instructeur. 

Interesse?

Heb je belangstelling om rijcoach te worden? Een sollicitatiebrief schrijven is niet nodig! Klik op de knop hieronder voor het antwoordformulier. Daarmee kun je je aanmelden als kandidaat. ANWB Rijopleiding brengt je dan in contact met de dichtstbijzijnde ANWB Rijschool om vrijblijvend de mogelijkheden verder te bespreken. 

Nooit te oud om rijles te geven!

Leeftijdsverschil geen probleem

Sochit is 70 jaar en geeft inmiddels 38 jaar rijinstructie voor de auto. Vroeger verzorgde hij ook lessen voor motor en aanhangwagen. Momenteel is zijn certificering nog drie jaar geldig en hij twijfelt er geen moment aan dat hij deze tijd nog met veel enthousiasme zal blijven werken.

In zijn jongere jaren was hij electricien en deed hij er rijlessen naast als zelfstandige. Het leukste aan dit werk vindt hij het menselijke contact. Het leeftijdsverschil tussen hem en de leerlingen is nog nooit een probleem geweest, hij past zich makkelijk aan. Gezien zijn ervaring neemt hij nu ook regelmatig de leerlingen op zich die wat meer moeite hebben met de praktijk en helpt hen met veel geduld.

Passie voor auto's en motoren

Danny is 64 jaar oud, heeft jarenlang bij een bank gewerkt maar moest op zijn 55e noodgedwongen op zoek naar iets anders. Hij heeft altijd al een passie voor auto’s en motoren gehad, zodoende haalde hij op zijn 55e zijn motorrijbewijs en deed hij op zijn 56e de opleiding tot rijinstructeur. 

Hij startte als rijinstructeur voor de auto, maar merkte al snel dat hij het liefste alleen motorinstructie geeft. Dat doet hij nu nog vier dagen in de week, met veel plezier. Hij vindt de omgang met veel verschillende mensen het leukste aan dit werk. Danny houdt een strak tijdschema aan en afspraak is bij hem ook echt afspraak. Het slagingspercentage van zijn leerlingen is bovengemiddeld hoog.

Samenwerking VG-ANWB en ANWB Rijopleiding

ANWB Rijopleiding heeft de VG-ANWB gevraagd te helpen bij het vinden van kandidaat Rijcoaches voor de ANWB Rijscholen. Uiteraard voldoen wij graag aan dit verzoek. In gezamenlijk overleg is deze pagina tot stand gekomen.

De VG-ANWB wil hiermee haar leden wijzen op de mogelijkheid om als Rijcoach aan de slag te gaan, maar is verder niet betrokken bij de sollicitatieprocedure en/of de opleiding voor het WRM-certificaat. De VG-ANWB kan daarom ook geen vragen beantwoorden over het vervolgtraject.