ANWB gaat mondkapjes verkopen

Mondkapjes

Wie met het openbaar vervoer reist, komt er niet onderuit: vanaf 1 juni zijn mondkapjes verplicht. Binnenkort zijn deze ook verkrijgbaar bij de ANWB. Retail-collega Michiel Lips dook in de wereld van de mondkapjes.

Michiel merkt dat iedereen ineens een ‘specialist’ is op het gebied van mondkapjes. “Ik zie heel schrijnende gevallen”, vertelt hij. “Kapjes die totaal geen bescherming bieden. Ook al zijn ze blauw en zien ze er medisch uit, dat zegt niks over de kwaliteit. Je kunt net zo goed een tissue met elastiekjes gebruiken, daar heb je ook niets aan.”

Geen schijnproduct
Voor de ANWB moet álles kloppen. De papieren moeten in orde zijn, er moet een goed filter inzitten en de kapjes worden voor verkoop door onafhankelijke partijen getest. Michiel: “Als ANWB wil je geen schijnproduct verkopen. We willen de kwaliteit leveren die van ons verwacht wordt. Daarom moet alles tot achter de komma kloppen.”

Per 25 stuks
Het streven is dat de mondkapjes, 250.000 stuks in totaal, volgende week in de winkels liggen. De kapjes zijn voor eenmalig gebruik en worden verkocht per 25 stuks.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.