Fiets onder de kerstboom

Vandaag overhandigde staatssecretaris Heijnen, Infrastructuur en Waterstaat, een kinderfiets aan vrijwilligers van het ANWB Kinderfietsenplan. 

Hiermee gaf ze het startschot voor de speciale kerstactie ‘Da’s zo gefietst’. Het doel is om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen voor kinderen die nog geen fiets hebben.

Doneer een kinderfiets 
Deze decembermaand roepen de ANWB, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Stichting Leergeld Nederlanders op om kinderfietsen die niet meer worden gebruikt, te doneren. Deze worden opgeknapt en geschonken aan kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Kortom: een fiets voor elk kind onder de kerstboom!

Iedereen mobiel 
De ANWB vindt het belangrijk dat iedereen mobiel kan zijn. Voor veel kinderen in Nederland is het hebben van een eigen fiets niet vanzelfsprekend. De ANWB is op zoek naar bruikbare kinderfietsen. Samen met verschillende (sociale) partijen en vrijwilligers in het land zorgen we ervoor dat de fietsen opgeknapt en onderhouden worden. Via maatschappelijke partijen als Stichting Leergeld, die bij de gezinnen thuis komen, gaan de fietsen naar de kinderen.

Ook een fiets doneren? Dat kan via de site van het Kinderfietsenplan

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.