ANWB

Heden en verleden bij onze oude werkgever

ANWB-vlag

Contact met de ANWB

“Het bevorderen van de contacten tussen de Vereniging en de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB.“ Deze zin staat in onze Statuten als één van de doelstellingen van de VG-ANWB.
De ANWB is de organisatie waar onze leden vaak tientallen jaren hebben gewerkt. Allemaal hebben we herinneringen aan de ANWB en aan de collega’s met wie we hebben samengewerkt. Maar we kijken ook met veel betrokkenheid mee naar hoe het de ANWB nu vergaat. Hoe ze dingen tegenwoordig aanpakken en wat de plannen zijn voor de toekomst. Want, ook al zijn we niet meer bij de ANWB in dienst, de band met de ANWB voelen we nog altijd. 
Als vereniging onderhouden we goede contacten met de ANWB over belangrijke zaken als pensioenen en faciliteitenregeling. En de ANWB ondersteunt het werk van de VG-ANWB ook, zowel moreel als financieel. Daarvoor zijn we onze oude werkgever uiteraard zeer erkentelijk!

Wegenwacht Louwman Museum
Wegenwacht

75 jaar Wegenwacht in Louwman Museum

De Wegenwacht van de ANWB viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum opent het Louwman Museum in Den Haag van vrijdag 2 juli tot en met zondag 5 september haar deuren voor de tentoonstelling ’75 jaar Wegenwacht’.

Lees verder »

ANWB Actueel

Reiswijzer
Intranet

Zomereditie ANWB Reiswijzer live

Sinds kort staat de zomereditie van de Reiswijzer live op anwb.nl/reiswijzer met advies over 21 landen. Per bestemming kunnen mensen doorklikken naar een gedetailleerd overzicht met specifieke maatregelen.

Lees verder »
Wegenwacht

Video over iconische Wegenwacht-auto

In de video-reeks ‘Sterren onder het doek’ laat de ANWB verschillende Iconische auto’s zien die de afgelopen 75 jaar centraal stonden bij de Wegenwacht. Presentatoren Frank & Gert moeten raden welke auto’s dat zijn. Bekijk nu de eerste aflevering.

Lees verder »

Volg onze vg-anwb facebook-pagina...

en blijf steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.

ANWB Historie

DAF mobiel
Historie

Mobiel kantoor

ANWB Retail gaat dit jaar met een knalgele rijdende winkel het land in om de leden op te zoeken. Voor ons een prima aanleiding om weer eens de archieven in te duiken. Want de rijdende winkel van nu roept herinneringen op aan de mobiele kantoren van de jaren ’60 en ’70. Ook toen zocht de ANWB de leden al op

Lees verder »

Faciliteiten en kortingen voor ANWB gepensioneerden

WW-hulp

De ANWB heeft een faciliteitenregeling voor gepensioneerden. Deze geldt alleen voor gepensioneerden die vanuit actieve dienst met pensioen zijn gegaan. Helaas kunnen dus niet alle leden van de VG-ANWB er gebruik van maken. Voor wie geldt de regeling precies en om welke faciliteiten gaat het?

> Lees meer over de faciliteitenregeling

ANWB winkel

Wie vanuit actieve dienst met pensioen is gegaan kan ook korting krijgen op een aantal ANWB-producten en -diensten, en op verzekeringen van Unigarant. Klik op de link hieronder voor een compleet overzicht van deze kortingen en de voorwaarden.

> Overzicht kortingen

Sociaal fonds ANWB

De ANWB kent een Sociaal Fonds met als doel financiële en andere steun te verlenen aan personen, die in dienst zijn of zijn geweest van de ANWB en hun nabestaanden. De hulp mag niet structureel zijn. Het gaat om een eenmalige of in de tijd begrensde bijdrage om tijd te winnen voor een blijvende oplossing.

> Lees meer over het Sociaal Fonds