Facebook voor beginners

Facebook

De VG-ANWB heeft een eigen pagina op Facebook. Dat is handig, want als je deze pagina volgt blijf je automatisch op de hoogte van alle nieuwe berichten op de website van de VG-ANWB. Maar wat nu als je nog niet bekend bent met het gebruik van Facebook? 

Sociaal netwerk
Facebook is met meer dan een miljard leden wereldwijd ontzettend populair. U gebruikt dit sociale netwerk om in contact te komen en blijven met bekenden, maar ook om mensen op te sporen en spelletjes te spelen. U kunt er een eigen pagina aanmaken met allerlei informatie, zoals foto’s en berichtjes.

U kunt Facebook online gebruiken op uw computer, via internet. Maar er zijn ook apps voor op de tablet en smartphone. Ook daar gebruikt u de internetverbinding. De apps werken anders dan de site, al komt het op hetzelfde neer: contact houden met bekenden.

Sneeuwbaleffect
Alle toegevoegde personen komen in de contactenlijst te staan. Hierdoor ontstaat er een sneeuwbaleffect, omdat u ook de gelegenheid hebt om vrienden van vrienden uit te nodigen. Zo hebt u al snel een hele lijst vrienden!

Wilt u Facebook proberen, maar er eerst meer over te weten komen? Lees er dan meer over bij Seniorweb. Zij leggen u uit hoe Facebook precies werkt en hoe u het met plezier en veilig kunt gebruiken.

> Lees meer over Facebook op Seniorweb

Waarom is Facebook leuk?
U kunt Facebook op verschillende manieren gebruiken:

  • Anderen laten weten hoe het met u gaat.
  • Kijken hoe het met anderen gaat.
  • Oude bekenden opsporen.
  • Spelletjes met andere bezoekers spelen, zoals schaken, Monopoly en het populaire Farmville (de spelletjes zijn meestal wel Engelstalig).

Dankzij Facebook onderhoudt u gemakkelijk contact met vrienden en familie en spoort u oude bekenden van vroeger op. U ziet wat voor werk ze tegenwoordig doen en waar ze wonen, en misschien zijn er foto’s. Het is erg simpel om contact te leggen. U reageert bijvoorbeeld op een foto of u verzendt een persoonlijk berichtje.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.