Kantoorwerkplek wordt nog beter!

Twee jaar geleden kreeg al het kantoorpersoneel een laptop met Teams. Inmiddels komen er weer nieuwe slimmigheden aan, die het hybride werken nóg makkelijker maken.

Zo is het sinds kort mogelijk om in Teams samen te werken met álle ANWB-bedrijfsonderdelen, van Retail tot Unigarant en van Reizen tot Hulpverlening. Zo is het  gemakkelijk overleggen, ook op afstand. In Teams kunnen ook Office-bestanden, zoals Excel, Word en PowerPoint, gedeeld worden en kunnen daar meerdere mensen tegelijk in werken. Ook nieuw is de Planner-Taak in Teams, om het agile werken gemakkelijker te maken. Men kan daarin, net als op een whiteboard, briefjes met acties schuiven. To do, in progress, done!

Mail in de cloud

Een andere belangrijke verandering is dat alle mailboxen overgezet zijn naar de cloud. Via microsoft365.com is het voortaan mogelijk alle Office apps, inclusief Outlook, te gebruiken. Ook komen er andere apps aan die Outlook in de cloud nodig hebben om ideaal te kunnen werken. En niet onbelangrijk: medewerkers hebben voortaan 1 terabyte ruimte voor de mailbox, krijg dat maar eens vol.

Digital workspace

De nieuwe Tribe Digital Workplace Experience werkt aan de perfecte werkplek voor iedereen, van kantoormedewerker tot wegenwacht. Van laptops en camerasystemen tot de juiste versies van browsers. Binnenkort is te zien of een collega thuis of op kantoor aan het werk is, om elkaar gemakkelijker te vinden en samen te werken. Het past helemaal bij hybride werken. Opvallend is ook de komst van Microsoft Viva Insights. Dat helpt om de dag beter in te delen. Viva is ‘artifical intelligence’, het scant e mails op actiepunten en vraagt of ze al hebt gedaan zijn. Het is een datagedreven manier om mensen te helpen hun werk gemakkelijker te doen.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.