Oldstars: toegankelijk sporten voor ouderen

oldstars

Walking football oftewel wandelvoetbal bestaat al sinds 2013.  Maar sinds vorig jaar is het aanbod van ouderenvriendelijke sporten sterk uitgebreid. Behalve wandelend voetballen kun je op steeds meer plaatsen nu ook handbal, hockey, korfbal, tafeltennis, en rugby wandelend beoefenen. Dit wordt gedaan onder de noemer van OldStars Sport. Ook zijn er aangepaste vormen van tennis, volleybal en hardlopen.

Fitter
De deelnemers aan OldStars voelen zich fitter, blijkt uit onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds, de initiatiefnemer van OldStars. Maar zij voelen zich bovenal weer bij ‘hun club’ horen. De OldStars worden vrienden en genieten net zo van de ‘derde helft’ als van het spel zelf. Sport wordt hierbij ingezet als middel om ouderen samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de context en infrastructuur van de vereniging.

In de buurt
Hoe vind je nu een vereniging waar je je favoriete sport op deze manier kunt beoefenen? Op de website van OldStars kun je dat eenvoudig opzoeken. Vul je postcode en de gezochte spelvorm in en je ziet direct wat de mogelijkheden in de buurt zijn. Op deze site vind je verder veel informatie, zoals de spelregels van de diverse “walking” sporten.

> Klik hier voor meer informatie over OldStars

 

Video's: OldStars handbal, tennis, rugby en voetbal

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.