We zien dat de dekkingsgraad van ons eigen “pensioenfonds” bij de Nationale APF sinds lange tijd weer boven de 100% is uitgekomen. Eind december bedroeg de dekkingsgraad 102,3%, eind januari 102,8%.

Vrijstelling
Daarmee zitten we nog wel onder de minimaal vereiste dekkingsgraad van 104%.
Volgens de langer geldende regels zouden de pensioenen dan gekort moeten worden om op die 104% uit te komen. Het bestuur van de Nationale APF heeft echter, met goedkeuring van ons Belanghebbenden Orgaan binnen de APF, besloten gebruik te maken van de vrijstellingsregeling voor het korten van pensioenen, zoals deze voor eind 2020 geldt. Je hoeft dan niet te korten als de dekkingsgraad boven de 90 % is en als daarbij een evenwichtige belangenafweging is vastgesteld tussen alle deelnemers.

Pensioencommissie
Het bestuur heeft besloten binnen de VG-ANWB weer een pensioencommissie op te zetten. Doelen:

  • behoud en verdere ontwikkeling van kennis op het gebied van pensioenen,
  • creëren van een kweekvijver voor afgevaardigden in het Belanghebbenden Orgaan namens de gepensioneerden,
  • het actief onder de aandacht brengen (ook met bijeenkomsten) van ontwikkelingen rond de invoering van een nieuw pensioenstelsel per 1-1-2026.

Twee belangrijke onderwerpen daarbij zijn het waarderen van de pensioenrechten van de gepensioneerden bij overgang en de afspraken over toekomstige indexaties. Indien je belangstelling hebt kun je je melden bij het Ledensecretariaat of direct bij Bert Nollen (huidige vertegenwoordiger in het Belanghebbenden Orgaan).

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.