Peter Siewers nieuwe directeur ANWB Hulpverlening

Peter Siewers

Per 1 januari start Peter Siewers als directeur Hulpverlening. Hij is nu nog directeur Verzekeren en volgt Rian Vreeburg op, die de ANWB gaat verlaten.

Peter (44) startte in februari 2017 bij de ANWB. Onder zijn leiding maakten Unigarant en ANWB Verzekeren de afgelopen jaren een explosieve groei door. Het bedrijfsonderdeel telt inmiddels meer dan 600 medewerkers en de omzet gaat richting de 500 miljoen euro per jaar. Bovendien zijn de verzekeringsactiviteiten, die jarenlang letterlijk en figuurlijk wat meer op afstand stonden, steeds meer verweven met de ANWB. Verzekeren is daarbij een stabiele tweede pijler geworden met een hoge klanttevredenheid en goede financiële resultaten.

Ledenbrenger
Peter heeft veel zin in zijn overstap, hoewel hij het verzekeringsbedrijf ook met pijn in het hart achterlaat: “Unigarant is een fantastische club met super gemotiveerde medewerkers. Net als zij geloof ik heel erg in samenwerking. Als we meer gaan opereren als één ANWB, zit er in Verzekeren nog heel veel potentie als ledenbrenger.”

Brede portefeuille
Peter volgt Rian Vreeburg op, die per 1 januari afscheid neemt. Ze heeft in totaal 35 jaar bij de ANWB gewerkt. Na diverse marketing- en managementfuncties werd Rian in 1996 districtsmanager bij de Wegenwacht, daarna directeur Alarmcentrale, directeur Wegenwacht en sinds 2014 bekleedt ze de overkoepelende post Hulpverlening in de ANWB-directie. Daaronder vallen niet alleen de Wegenwacht en de Alarmcentrale, maar ook Medical Air Assistance, Logicx, ANWB Rijopleiding, Zakelijke Markt en de mobiliteits- en marketingteams.
Voor de functie van directeur Verzekeren is de werving inmiddels opgestart. Tot de opvolging van Peter rond is, blijft hij betrokken bij Unigarant.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.