Reünie ANWB-afdeling EPA

EPA-reunie

Oud-collega’s van de afdeling EPA (European Public Affairs) kwamen onlangs bijeen voor een reünie. Op 15 november 1991 is deze afdeling gevormd. De grote toevloed van Europese wetten vanuit Brussel maakte actie vanuit de ANWB nodig.

Bij de diverse Directoraten van de Europese Commissie en bij het Europees Parlement moest gelobbyd worden. Het ging om Hulpverlening, Verkeer, Toerisme, Autoveiligheid en vele andere onderwerpen. Ook de samenwerking met andere clubs, vooral ook in Oost Europa kreeg veel aandacht. De afdeling had vijf experts op verschillende terreinen voor de zeer vele dossiers.

Zeer belangrijk voor de Wegenwacht was het blijvende toegang houden tot het elektronisch Motormanagment van auto’s. De veiligheid van auto’s is veel beter geworden door introductie van Europese botsproeven. Het passeren van grenzen is eenvoudiger geworden door de Europese Kentekenplaat (NL symbool). De verkoop van Human Nature artikelen door andere clubs is geïnitieerd. In Polen is met Europees geld een Wegenwacht op poten gezet met de ANWB als aandeelhouder.

Zo konden de acht oud-medewerkers tijdens de reünie terugkijken op een succesvolle periode van circa vijftien jaar. Bij een reorganisatie is door de komst van IR deze afdeling verdwenen. Dat kon de goede stemming van de reünie niet bederven.

Gerard de Regt
oud Hoofd EPA

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Volg onze Facebook-pagina

Als volger van de vg-anwb pagina op Facebook blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste berichten.